Tips om duurzamer te worden in 2018

 In Lifestyle

Duurzaamheid is een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen veel huishoudens. Dit is niet voor niets! Het klimaat en milieu veranderen, waardoor ook de flora en fauna op aarde op een negatieve manier aan het veranderen zijn. Om te voorkomen dat de flora en fauna ernstig worden aangetast, is het verstandig om groener te gaan leven. In dit artikel zetten we een aantal van de belangrijkste tips om duurzamer te leven in 2018 voor je op een rijtje. Zo weet je straks precies hoe je zelf groene stroom op kunt wekken, hoe je bijdraagt aan een lager energieverbruik in huis, enzovoorts. Heb jij al nagedacht over kleine veranderingen aan je woning om in 2018 duurzamer te leven met je gezin?

Duurzamer leven met je eigen groene stroom

Een van de manieren om duurzamer te leven, is het opwekken van je eigen groene stroom. Voor het opwekken van grijze stroom door energieleveranciers wordt ontzettend veel CO2 uitgestoten. Deze CO2-uitstoot zorgt voor een verslechtering van milieu en klimaat. Zelf groene stroom opwekken kan door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak van je woning, in de tuin, enzovoorts. Zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren steeds goedkoper geworden, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breder publiek. Onder meer IKEA is in de afgelopen periode begonnen met het aanbieden van zonnepanelen.

Door het grote aanbod aan zonnepanelen is het erg belangrijk om je vooraf goed te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt. Kijk bijvoorbeeld welk rendement je nodig hebt om een redelijke opbrengst aan groene stroom te verkrijgen. Groene stroom die je niet direct gebruikt kun je op een thuisbatterij opslaan of verkopen aan je energieleverancier.

Hogere isolatiewaarde met kleine verbouwingen

Nu de rente erg laag staat, kan het heel verleidelijk zijn om een verbouwing van je woning te overwegen. Kleine verbouwingen kunnen een behoorlijke impact hebben op de isolatiewaarde van je huis. Dit geldt in het bijzonder voor de wat oudere woningen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van dubbel glas in plaats van enkel glas. Met dubbel glas houd je meer warmte binnen je woning, waardoor je energieverbruik lager wordt.

Aanbevolen Berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.

Design en Living