Een zomer lang genieten van een steigerhouten loungeset

 In Interieur

In de zomermaanden zit je graag in de tuin, zowel overdag in het zonnetje als ’s avonds in de schemer. Om volop te genieten van je tuin, wil je natuurlijk comfortabel zitten. Met een steigerhouten loungeset is dat geen probleem. De fauteuils hebben een ontspannen zithouding. Door de vele mogelijkheden die een steigerhouten loungeset biedt, heb je altijd een tuinset op maat.

De kenmerken van steigerhout

Steigerhout is afkomstig van een spar. Het wordt ook wel vurenhout genoemd. Dit hout komt uit Scandinavië en heeft als eigenschap dat het heel snel droogt. Daardoor is het heel geschikt om te gebruiken voor het maken van tuinmeubelen. Daarnaast is steigerhout dik en het hoeft niet behandeld te worden ter bescherming. Dit is bij andere houtsoorten vaak wel het geval. Het steigerhout staat erom bekend dat het een robuuste uitstraling heeft, omdat de kleur na verloop van tijd verandert in een soort grijs. Dit geeft een steigerhouten loungeset een heel eigen karakter.

Bepaal je eigen stijl met een steigerhouten loungeset

Hout is een gemakkelijk materiaal om tuinmeubelen mee te maken en dat geldt nog extra voor steigerhout. Bij een steigerhouten loungeset wordt overwegend gebruik gemaakt van de steigerhouten planken om de meubels samen te stellen. Maar daar zijn wel talloze mogelijkheden bij. Zo kun je kiezen voor losse fauteuils in combinatie met een bank. Of je kiest voor twee banken voor een uniforme aanblik. Ook als je op zoek bent naar een uitgebreide bank in een U-vorm dan is dat geen enkel probleem. In alle gevallen is het mogelijk om de meubels met of zonder armleuningen uit te rusten. Daarmee bepaal je de stijl van de steigerhouten loungeset. Het geheel maak je compleet met een bijpassende salontafel.

Combineer materialen bij je steigerhouten loungeset

Een steigerhouten loungeset hoeft niet alleen uit houten elementen te bestaan. Door verschillende materialen in het ontwerp te verwerken, geef je een persoonlijk tintje aan het geheel. Denk aan een frame van steigerbuizen, voor een modern accent. Of kies voor een natuurstenen plaat in het midden van de salontafel. Hiermee komt de stijlvolle uitstraling van de loungeset helemaal tot zijn recht. Je maakt de loungeset zo uitgebreid of bescheiden als je wilt. Daardoor kun je de grootte van de steigerhouten loungeset ook uitstekend afstemmen op de ruimte die je in je tuin of op je terras ter beschikking hebt.

Maak je steigerhouten loungeset compleet

De natuurlijke kleur van het steigerhout spreekt veel mensen aan. Toch is het mogelijk om hier nog wat nuance in aan te brengen. Dat kan door de meubels te voorzien van een behandeling met een white wash of een grey wash. Deze subtiele waslaag geeft een mooie kleur aan je loungeset. Dit benadruk je nog extra door te kiezen voor kussens in een bijpassende kleur. De kussens voor een steigerhouten loungeset zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Zoals modern zwart of antracietgrijs, sfeervolle natuurlijke kleuren of sprekende kleuren als roze en paars. Voor extra comfort zijn luxe kussens verkrijgbaar. De kussens zijn van slijtvaste stof, die tevens weerbestendig is. Je kunt er dus vanuit gaan dat de kleur niet door zon of regen aangetast wordt.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.

tv standaard