Ontdek de voordelen van een tv vloerstandaard

 In Interieur

Wanneer je een nieuwe televisie hebt gekocht heb je twee mogelijkheden om deze in je interieur te plaatsen. Allereerst kun je het toestel natuurlijk op een kast of op een tafeltje zetten. Misschien nog wel populairder is het echter om de televisie op te hangen, aangezien dit vaak een ruimtelijker effect geeft. Wanneer je je televisie aan de wand hangt, zul je echter wel een aantal gaten moeten boren, en bovendien is de tv lastig te verplaatsen wanneer hij eenmaal hangt. Een tv vloerstandaard biedt je zowel mobiliteit als ruimtelijkheid, en is vaak nog hartstikke stijlvol ook.

De tv vloerstandaard in het kort

Zoals de naam al zegt staat een tv vloerstandaard op de grond, vaak met een stevige voet. Hier bovenop staat een systeem van beugels waaraan je vervolgens de televisie bevestigt. Doorgaans hang je de tv vrij eenvoudig in de beugels met een set bouten, zonder dat hieraan boor- of ander serieus kluswerk te pas komt. In veel gevallen kunnen de nodige kabels op een fraaie manier in de tv vloerstandaard worden weggewerkt, waardoor je nauwelijks draden en stekkertjes ziet. Sommige televisiestandaarden hebben een set wieltjes, waardoor je de televisie eenvoudig verplaatst of opbergt.

De pluspunten van een tv vloerstandaard

Wanneer je televisietoestel op een tv standaard rust hoef je geen kast of tafel aan te schaffen om je televisie kwijt te kunnen. Een televisie zonder zo’n extra kastje geeft allereerst een open, ruimtelijk effect in je interieur. Een tweede voordeel van een televisiestandaard ten opzichte van een toestel op een tafeltje is dat je de televisie vrij gemakkelijk bijstelt. Zo kun je de tv wat hoger of lager hangen, en kun je de televisie vaak ook een beetje bijdraaien. Sommige televisiestandaarden hebben zelfs een afstandsbediening, zodat je vanuit je luie stoel de hoogte van je televisiescherm kunt aanpassen. Om je afstandsbedieningen, smart tv box en andere apparatuur kwijt te kunnen hebben veel televisiestandaarden een aantal plankjes of laden. Tot slot noemenswaardig is dat de tv vloerstandaard van tegenwoordig door designers is ontworpen en dus moeiteloos opgaat in de meeste interieurs. Veel standaarden hebben een zwarte voet en ranke stangen van mat aluminium of staal, waardoor de tv standaard bijna een sierobject op zich is.

De vele toepassingen van een televisiestandaard

De tv vloerstandaard kennen velen van ons wellicht uit de vergaderzaal. Veel kantoorpanden hebben relatief dunne inpandige wanden, die vaak niet stevig genoeg zijn om een televisiescherm van enig formaat aan op te hangen. Een televisiestandaard biedt in deze situaties dan ook een perfecte uitkomst. Maar ook voor in een wachtruimte of een showroom is de televisiestandaard ideaal. In de woonkamer in huis kan een tv vloerstandaard eveneens smaakvol en praktisch zijn. Je kunt de standaard een fraai plekje in de zithoek geven, maar een tv standaard is ook perfect om je televisietoestel bijvoorbeeld in een hoge kast te verwerken. De dunne planken van menige kast kunnen een televisie vaak namelijk niet dragen. Bovendien kun je met een in hoogte verstelbare televisiestandaard je televisie uit een kast omhoog laten komen, en deze weer naar beneden doen schuiven wanneer je klaar bent met kijken.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.

klokloungeset