Gezonder leven in het nieuwe jaar

 In Lifestyle

Aan het eind van ieder jaar bepalen Nederlanders hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaak wordt hierbij genoemd dat men er alles aan wil gaan doen om gezonder te leven. Denk bijvoorbeeld aan meer sporten, afvallen in de eerste maanden van 2018, enzovoorts. Op welke manier probeer jij ieder jaar weer gezonder te leven? Vaak blijkt het behalen van deze goede voornemens lastiger te zijn dan men op voorhand verwacht had. Vind maar eens de motivatie om iedere twee of drie dagen te sporten na een lange werkdag. Zeker omdat het in de maanden januari en februari nog behoorlijk koud is buiten kan het lastig zijn om gemotiveerd aan het behalen van je goede voornemens te beginnen. Gezond leven is echter van groot belang om je lekker fit te voelen! In dit artikel geven we je een paar handige tips om gezond aan het nieuwe jaar te beginnen.

Ga samen met vrienden sporten in 2018

Sporten is een van de manieren om gezonder te leven. Zoals reeds beschreven blijkt het voor veel mensen behoorlijk lastig te zijn om de discipline te vinden om regelmatig te sporten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om sporten makkelijker te maken. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om samen met je vrienden te gaan sporten? Start een hardloopclubje of een wandelclubje en ga er iedere twee of drie dagen met z’n allen op uit. Door samen te sporten wordt het makkelijker om jezelf te motiveren. Je wilt je vrienden immers niet in de steek laten!

Naast de mogelijkheid om te wandelen of hardlopen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je samen met vrienden aan te sluiten bij een bestaande sportclub. Ga bijvoorbeeld fitnessen of zaalvoetballen.

Een gezond voedingspatroon

Alleen sporten is niet voldoende om gezonder te leven in het nieuwe jaar. Zorg er ook voor dat je een gezond voedingspatroon aanhoudt tijdens 2018. Dit betekent dat je iedere dag in ieder geval drie maaltijden (ontbijt, lunch en diner) nuttigt en zo min mogelijk snoept. Snoepen is niet alleen slecht voor je gezondheid, ook kan het schadelijk zijn voor je gebit als de tussendoortjes veel suikers bevatten. Wil je toch snoepen? Kies dan voor een lekkere appel of banaan!

Aanbevolen Berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.

Design en livingDesign en Living