Een nieuwe cv-ketel, waar moet u op letten?

 In Wonen

Is uw cv-ketel aan vervanging toe of heeft u een cv-ketel nodig voor uw nieuwe woning? Het is belangrijk om u goed te oriƫnteren naar de verschillende opties. Er zijn namelijk meerdere dingen waar u rekening mee moet houden. U moet bijvoorbeeld weten welk vermogen u nodig heeft. Daarnaast is het ook wel fijn als uw nieuwe ketel zo zuinig mogelijk is. Om u op weg te helpen geven we een aantal tips. Zo weet u precies waar u naar moet kijken.

CW-waarde

De CW-waarde is een belangrijk onderdeel, dit staat voor Comfort Warm water. U kunt kiezen voor een ketel met een waarde van 1 t/m 6. Hoe hoger het getal hoe meer warm water de ketel kan produceren per minuut. Bij het kiezen van een ketel is het belangrijk om hier rekening mee te houden. U wilt een ketel die genoeg warm water kan produceren maar ook weer niet te veel. Het zou namelijk zonde zijn als uw ketel meer verbruikt dan nodig is. Om de CW-waarde te bepalen zult u moeten kijken naar uw warm water verbruik. Stel dat u een zuinige douche hebt en bijna nooit in bad zit is een CW-waarde van 2 of 3 voldoende. Als u een groot huishouden heeft waar mensen tegelijk warm water gebruiken kunt u beter kiezen voor een CW-waarde van 5 of 6.

Vermogen van de ketel

Naast de CW-waarde van uw ketel zult u ook moeten kijken naar het vermogen van de ketel. Dit wordt uitgedrukt in kilowatt. Net als bij de CW-waarde is het belangrijk dat het vermogen hoog genoeg is. Als het vermogen te laag is zult u merken dat het in de winter lastig is om uw woning warm te houden. Om te bepalen hoeveel vermogen de ketel nodig heeft, zult u moeten kijken naar de grote van uw woning. Het benodigde vermogen in kW kunt u als volgt berekenen: lengte van de woning x breedte van de woning x hoogte van de woning. U heeft nu het aantal kubieke meters berekend. Wanneer u dit vermenigvuldigd met 65 watt krijgt u het benodigde kW waarover uw ketel moet beschikken.

Energielabel

Bij het kopen van een cv-ketel moet u altijd kijken naar het energielabel. U kunt dan zien hoe zuinig uw ketel is, hoe zuiniger hoe beter, niet alleen voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Een Nefit ketel bijvoorbeeld is erg zuinig. Bij het kiezen van een ketel is het slim om er een te nemen met het energielabel A. Als u een ketel wilt die nog zuiniger is, kunt u overwegen om ook een slimme thermostaat aan te schaffen of zelfs een zonneboiler. Hierdoor is het mogelijk om het energielabel A+ of A++ te krijgen.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.

Gazon in de zomer