Veelgebruikte planten in de Nederlandse tuin

 In Wonen

Het rijk der tuinplanten is enorm groot. Het kiezen van de juiste planten voor in de tuin kan daardoor soms erg lastig zijn, zeker voor wie weinig kennis heeft op ’t gebied van groen. In dit artikel worden enkele veelgebruikte tuinplanten in Nederland benoemd, welke in vrijwel alle tuinen geplant kunnen worden.

Vaste planten

De vaste planten zijn de meest gebruikte planten in de Nederlandse tuin. Deze vaste planten kenmerken zich door de grote diversiteit aan bloeikleuren. Voor wie van bloeiende planten houdt, zal deze productgroep je waarschijnlijk goed passen. Bekende vaste planten zijn de  Campanula, Alchemilla, Anemone, Coreopsis, Echinacea, Geranium, Lavandula, Phlox en Rudbeckia. Voor veel mensen zeggen deze namen waarschijnlijk weinig, maar wanneer ze de vaste planten zien zullen ze deze zeker herkenen. Daarnaast kan er bijvoorbeeld op de website van Plantengrow.nl veel informatie worden gevonden over deze vaste planten,  waarbij zelfs de mogelijk bestaat tot het online kopen van deze vaste planten. Tuinplanten kopen kan makkelijker dan jij dacht!

Bladplanten

Een andere populaire productgroep zijn de bladplanten. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit planten die erg mooi zijn vanwege het blad. Denk hierbij aan de vorm, kleur of geur. Veelgebruikte en makkelijke bladplanten zijn de Heuchera, Alchemilla en Brunnera. De Alchemilla mollis van Plantengrow.nl is een bladplant die naast het decoratieve blad, ook nog erg mooi bloeit! Daarnaast blijven regendruppels mooi op het blad van deze plant liggen.

Siergrassen

De laatste jaren wint de productgroep siergrassen steeds meer terrein. Door het grote assortiment aan siergrassen wat momenteel voor handen is, kan er voor iedere tuinman en tuinvrouw wel een geschikte siergras worden gevonden. Of het nu gaat om groenblijvende siergrassen of laagblijvende siergrassen, ze zijn allemaal verkrijgbaar! Vooral in moderne, strakke tuinen vind je de siergrassen vaak terug, maar door de grote diversiteit in siergrassen kunnen deze in vrijwel elke soort tuin geplant worden. Let hierbij wel op de eindhoogte van de siergrassen. Er bestaan siergrassen die slechts tientallen centimeters groot zijn, maar er zijn ook grassen die een hoogte bereikten van enkele meters hoog. Toch handig om te weten, zeker als je de siergras wilt gebruiken op een balkon!

Veelgebruikte siergrassen in Nederland zijn de Carex, Pennisetum, Mischantus, Deschampsia, Festuca en Hakonechloa. Meer informatie over groenblijvende siergrassen, zie Tuinierservice.nl.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.

grasCV-ketel