Ook in de winter genieten van uw tuin

 In Wonen

Met de koude winterdagen in aankomst verplaatsen we ons allemaal naar binnen. Vaak kleden we het interieur wat gezelliger aan voor de koude winterdagen. Vergeet ook zeker je tuin niet. Gebruik je tuin als verlenging van je woonkamer. Maak je tuin winterklaar en plant wat wintervaste planten. 

Tuin winterklaar maken 

Voordat je enthousiast start met het planten van wintervaste planten, moet je eerst je tuin winterklaar maken. Verwijder eerst bloemen die uitgebloeid zijn. Laat gerust de bladeren zitten. Zijn er planten te groot geworden? Dan kun je deze snoeien. Let wel op dat je niet zomaar alles weghaalt. Verwijder alleen eenjarige planten. 

 

Heb je gras? Steek de graskanten af en maai gerust het gazon nog wanneer de temperatuur boven de 6 graden blijft. Maar let wel op dat je het niet te kort maait. Wil je graag dat het gras de winter overleefd? Dan doe je er verstandig aan het gras nog te bemesten

 

Wil je direct in het voorjaar mooie planten? Dan kun je alvast bloembollen planten. Planten zoals crocussen en narcissen kun je nu al planten. Daar heb je zeker plezier van in de lente. 

 

Ook de bomen kun je snoeien zodra de bladeren bruin zijn. Doe dit zeker voor januari. Vanaf januari zullen de bomen weer tot leven komen. 

Wintervaste planten 

Hoewel de meeste mensen denken dat de meeste bloemen en planten doodgaan tijdens de winter. Dit is niet voor alle planten het geval. Er zijn voldoende planten die ook in de winter nog groeien. Goede voorbeelden hiervan zijn:

  • Dwergmispel. 
  • Groenblijvende klimop. 
  • Meloenboompje. 
  • Kerstroos. 
  • Laurier. 

 

Deze planten kun je prima nog in september planten. Zo fleur je bijvoorbeeld borders op die anders in de winter saai ogen. 

Geniet van je tuin in de winter 

Wil je graag in de winter jouw woonkamer verlengen met een prachtige tuin? Maak dan je tuin winterklaar! Zo geniet je van de natuur, in de winter, vanuit jouw huis. Plant wintervaste planten en ruim alles netjes op. Zo geniet je in de winter van je tuin. Maar ga je ook in de lente beter van start! 

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.