Met deze tips creëer je de ideale plek, een nieuwe keuken!

 In Interieur

Voor de een is koken een passie, voor de ander gewoon omdat het moet. Dit bepaalt natuurlijk al veel voor de keuken. Een echte kookfan wil dat zijn kookkunsten het best tot zijn recht komen in een ruime en praktische ingerichte keuken. Eventueel zelfs met een kookeiland, waarbij je meer ruimte hebt om de groenten fijn te snijden en de broodtrommels van de kinderen te vullen.    

Daarom is de gezinssamenstelling enorm van belang. Ben je met zijn tweeën thuis of heb je kinderen? Als koken bij jullie puur noodzaak is, dan kan je er voor kiezen om een kleine, knusse keuken aan te schaffen en de woonkamer groter te maken, zodat het gezin en daarnaast ook visite genoeg zitplaatsen hebben.

Ruimte & Budget

Maar voordat je bij een showroom gaat kijken of informatie gaat verzamelen, is het wel verstandig om de ruimte van te voren op te meten, want dan weet je hoe groot de nieuwe keuken mag worden. Wanneer je dit weet, kan je makkelijker aan de slag met een tekening op schaal of een 3D ontwerp van een verkoop adviseur.

Als je de kosten goed in de gaten houdt, dan kan de afweging tussen een quooker aanschaffen of de keuken laten plaatsen beiden op hetzelfde bedrag uitkomen. Wat heeft bij jullie dan de voorkeur? Dit is voor een groot deel afhankelijk van jullie budget wat je beschikbaar hebt gesteld voor de keuken.

Net als de afwas die na een drukke dag blijft staan. Ga je dan afwassen of heb je liever een vaatwasser in huis? En wil je dan een inbouw vaatwasser of een vrijstaand model, dit is natuurlijk afhankelijk van je type keuken en de ruimte die je beschikbaar hebt. Een nieuwe keuken is een investering, waarin je graag waar voor je geld wilt krijgen. Houd daarom ook een budget aan, op deze manier kan je veel afstrepen en gerichter zoeken naar de geschikte keuken.

Stijl & Sfeer

Ga je voor een gesloten of open keuken die doorloopt naar de woonkamer? Houd je de stijl aan van de rest van de woning of mag het hier juist wat moderner zijn? Met een moodboard kan je een sfeer beter in beeld brengen en daarop kleuren afstemmen. Want er zijn tegenwoordig genoeg stijlen waar je uit kan kiezen, van landelijk – modern – tijdloos – romantisch tot nog veel meer.

Dus voordat je een keuken laat ontwerpen of gaat aanschaffen, is het slim om hierin keuzes te maken en een goed beeld voor jezelf te hebben. Wat voor jou pluspunten zijn in een keuken en wat je absoluut terug wilt zien of juist niet. En als je de keuken met handige vrienden of familie gaat plaatsen, zorg er dan wel voor dat je koffie in huis hebt. Want wat is een huis zonder koffieautomaat?

Mocht je er nog niet helemaal uit zijn, laat je dan eens informeren bij je vrienden, familie of op woonkanjer.nl. Zij hebben vast wel wat goede tips of leuke weetjes waar je rekening mee kan houden!

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.