Waarin verschillen meubelwielen?

 In Interieur

Meubelwielen beter bekend als zwenkwielen zijn een gemak voor ieder mens. Zo kun je ze op elke meubel in je woonkamer zetten. Vervolgens kun je je inrichting dagelijks makkelijk veranderen. Door het rolgemak die de wielen bieden krijg je met de passende wielen geen schade aan je vloer. Natuurlijk is het wel van belang dat je dan wel de juiste wielen aanschaft want sommige verschillen in diverse eigenschappen van elkaar.

Materiaal

De verschillen in meubelwielen beginnen al met de verschillende soorten materialen. Zo zijn de duurdere modellen gemaakt van roestvrij of gegalvaniseerd staal. Als je niet te duur uit wilt zijn dan is er natuurlijk ook nog kunststof. Van materiaal verandert er niks bij het wiel. Wel bij het deel bij de bevestiging en gaffels. Zo kun je wielen met diverse bevestigingen en gaffels aanschaffen.

Loopvlakken

Bij de wielen gaat het juist om het loopvlak. Het loopvlak is het deel van de wiel wat de grond raakt. Je hebt verschillende soorten loopvlakken die elk ook bij een andere soort vloer past. Zo heb je verschillende soorten wielen van rubber. De meeste rubbers zijn namelijk streepvrij en geluidloos. Vaak worden materialen van ijzer alleen maar gebruikt in fabrieken. Je moet zelf kijken welke soort er het beste bij jou vloer en meubel past.

Bevestigingen

Voordat je de meubelwielen kunt gebruiken moet je ze natuurlijk wel bevestigen. Dat kun je doen met gebruik van verschillende bevestigingen. Die bevestigingen zijn in verschillende maten te verkrijgen. Zo kun je ze bevestigen met een boutgat, bout of stiften. Er is altijd wel een geschikte manier om te kunnen bevestigen.

Stijl

Ook kun je ervoor kiezen om ze in een bepaalde stijl te kopen. Voorbeeld is een retro of minimalistische stijl. Door voor een bepaalde stijl te kiezen passen de meubelwielen beter bij je interieur. Zo kun je de meubelwielen zeker niet missen. 

Meubelwielen kopen?

Na het lezen van dit artikel, weet je beter wat voor soort meubelwielen er bij jou meubels en vloer past. Je wilt dan zo snel mogelijk de meubelwielen gaan aanschaffen. Dat kun je doen bij Wielenoutlet. Zij hebben een groot assortiment aan meubelwielen, dus is er altijd wel een die past. Door zelf meubelwielen aan te schaffen kun je zelf het gemak ervaren.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.