Planten in huis: Welke moet ik kiezen?

 In Wonen

Door voor voldoende planten in huis te zorgen, voorkom je dat er weinig zuurstof in je ruimtes aanwezig is. Dat is echter niet de enige reden om voor voldoende planten te zorgen! Met planten kun je de ruimtes in huis ook een stukje gezelliger maken. Het groen van de planten past bij vrijwel iedere interieurstijl en geeft je ruimtes een sfeervolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een mooie eikenhouten tafel in combinatie met verschillende kleine tafelplantjes. Naast deze plantjes voor op tafel, kun je ook een grote kamerplant gebruiken om de ruimte tussen de bank en je fauteuil op te vullen. Vaak is het lastig om deze loze ruimte op een leuke manier van enige accessoires te voorzien. Voor een bijzettafel is de ruimte vaak niet groot genoeg en met een vloerlamp blijft de open ruimte vaak behouden. Iets wat je wilt voorkomen!

In dit artikel geven we je handige tips voor het gebruik van verschillende planten in huis. Zorg er wel voor dat je de planten regelmatig van water en plantenvoeding voorziet. Zo voorkom je dat de planten al snel doodgaan. Zet planten ook nooit te dicht in de buurt van een radiator in ruimtes.

Een stijlvolle, grote kamerplant in huis

Wanneer je een grotere ruimte op wilt vullen, kun je voor een wat grotere kamerplant kiezen. Met een kamerplant voorkom je dat de plant wegvalt bij de rest van je interieur. Kleine plantjes zijn bijvoorbeeld nauwelijks zichtbaar als je deze naast of achter een bank of fauteuil plaatst. Een Areca plam of een wat grotere Bananenplant zijn twee goede voorbeelden van kamerplanten die ideaal zijn om je woon- of slaapkamer van meer sfeer te voorzien. Ook een klein stukje bamboe kan erg leuk zijn! Houd er wel rekening mee dat je het bamboe regelmatig bij moet knippen om te voorkomen dat dit te overheersend wordt.

Planten als accessoires gebruiken

Naast de mogelijkheid om loze ruimtes op te vullen met planten, kun je de planten ook als accessoires gebruiken. Zet bijvoorbeeld kleine potjes met plantjes op de eettafel, op een kast, of in de vensterbanken van een ruimte.

Recente berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Begin hier met typen en druk op enter om te zoeken.

Design en Living